0036 1 451 0294
Română
Română English Deutsch Polski Slovensky

Baze ştiinţifice

A devenit vorbă, dar e adevărat: în trecut nu erau atât de mulţi oameni obezi ca şi astăzi. O alimentaţie nepotrivită, un mod de viaţă sedentar şi obiceiuri nesănătoase. Fii tu o excepție!

Cum funcționează senzația de foame?

În antichitate era natural ca oamenii să mănânce atunci când le era foame – sigur, dacă aveau ce mânca. Când se săturau, se opreau din mâncat. La fel se întâmplă şi la popoarele naturaliste şi la persoanele care îşi „ascultă” organismul.

Senzaţia de foame şi de saturare este reglementată de hormoni.

Aceste senzaţii sunt recepţionate de creier, adică echilibrul actual de energie şi nutriţie apare ca stare de ”lipsă” (îți este foame) sau stare de ”saturare” (te-ai săturat). Cantitatea de leptină, care este un hormon produs de celulele adipoase, definește momentan ce informații trimit celulele în creier.

În acest fel, organismul ajunge destul de „elegant” în acea stare ideală în care aportul de nutrienţi şi necesităţile nutriţionale ajung în echilibru. „Lipsa” şi „săturarea” formează o unitate armonioasă. Aceasta are ca rezultat faptul că omul mănâncă atât şi până atunci până când nici unul dintre sistemele de avertizare nu mai dă alarma sau nu mai doreşte calorii.

Importanţa acestei „autorităţi” responsabile pentru supravieţuire devine evidentă atunci când apare senzaţia de foame. În acest moment starea de „lipsă” şi de „săturare”, adică centrul şi periferia se îndepărtează unul de celălalt şi creează o tensiune în organism. Organismul este „chinuit" de stres.

Acest lucru înseamnă următoarele: dacă urmezi o dietă drastică (ceea ce e valabil pentru majoritatea dietelor), acest echilibru inevitabil se strică şi apare o problemă în funcţionarea sistemului. În felul acesta în organismul Tău apare o perturbare. Pe parcursul curei de slăbire simţi o tensiune, ceea ce duce garantat la apariţia efectului „yo-yo”.

Reţine: reducerea cantităţii de mâncare în sine nu garantează succesul dacă nu ştii cum să reglezi funcţionarea depozitelor adipoase.
 
Garanţiile supravieţuirii

Să vedem ce conţin acele „pachete de supravieţuire” cărora le datorezi viaţa şi care se pot întoarce împotriva Ta dacă urmezi o dietă incorectă.

Acestea sunt următoarele, în ordinea importanţei lor:
 • Depozitul adipos: regulatorul metabolismului, centrul de comandă al energiei, cea mai importantă garanţie a supravieţuirii.
 • Glanda tiroidiană: o centrală energetică internă, un regulator central al metabolismului.
 • Musculatura: este un „rezervoar” pentru satisfacerea rapidă a necesităţilor energetice.
 • Proteinele: Organismul funcţionează bine atunci când primeşte proteine, carbohidraţi şi grăsimi în proporţii corespunzătoare; dintre acestea cele mai importante substanţe  fiind proteinele pentru că organismul nu poate funcţiona fără ele, lipsa căreia poate duce la tulburări serioase.


Să vedem ce consecinţe poate avea dacă organismul nu primeşte cantitatea adecvată de proteine:
1. În lipsa proteinelor organismul va reţine proteinele de la muşchi, în primul rând de la muşchii cardiaci.
2. Scade metabolismul  datorită faptului că ritmul metabolic scade sub efectul hormonilor tiroidieni şi, prin urmare, rezervele adipoase vor rămâne mult timp stabile în organism.
3. În această situaţie organismul dă „alarma de foame”, adică poate apare o creştere necontrolată a apetitului alimentar („atac de mâncat”), ceea ce are ca şi consecinţă acumularea adiţională de ţesut adipos.


Câteva informaţii despre proteine


 • Proteinele sunt principalele substanţe constitutive ale organismului. Musculatura noastră conţine 18-20% proteine.
 • Ţesutul conjunctiv conţine două proteine flexibile importante: colagenul şi elastina.
 • De asemenea, proteinele joacă un rol esenţial în transportul oxigenului şi al dioxidului de carbon: hemoglobina preia oxigenul din plămâni, iar mioglobina îl depozitează în muşchi.
 • Enzimele sunt, fără excepţie, proteine care iniţiază şi accelerează în mod selectiv procesele chimice din organismul viu.
 • O parte a hormonilor sunt, de asemenea, proteine (insulina, adrenalina, hormonii sexuali, tiroxina etc.).
 • Multe substanţe biologic active sunt similare proteinelor (de ex. histamina, un mediator de inflamaţie, sau dopamina şi serotonina care joacă un rol important în transmiterea excitaţiei nervoase).
 • Antigenele sunt molecule de proteine produse de sistemul imunitar pentru a recunoaşte şi neutraliza substanţele străine ajunse în organism.
 • Dintre proteinele din sânge, albuminele contribuie la reglarea presiunii osmotice a sângelui şi depozitarea aminoacizilor. Globulinele sunt esenţiale în protejarea organismului şi asigurarea imunităţii; lipsa fibrinogenului previne coagularea sângelui.
 • Multe substanţe constitutive ale celulelor şi nucleelor celulare, ale mitocondriilor, ribosomelor şi parţial, ale membranelor celulare sunt proteine.
 • Deoarece în soluţii apoase se comportă ca anioni, proteinele joacă un rol important şi în menţinerea echilibrului acido-bazic.

Slăbește cu ajutorul datelor dovedite științific

De aceea, dacă dorești să slăbești, cele mai bune alegeri sunt metodele construite pe baza proteinelor, ca și metoda Turbo Dieta®. Îți garantăm că metoda asigură un nivel normal al inzulinei, iar datorită suplimentării proteinelor nu trebuie să îți fie teamă de pierderea masei musculare. Nu trebuie să îți fie teamă nici de faptul că vei fi înfometat(ă) ori că organismul tău va fi deshidratat(ă). Nu va scădea nici metabolismul pentru că glanda tiroidiană va funcţiona în mod corespunzător.

Urmând metoda Turbo Dieta® nu vei pierde din masă musculară şi organismul tău nu va deshidrata. Singurul lucru pe care-l poți pierde este ţesutul adipos. Desigur, asigurarea proteinelor nu este suficientă. Pentru a obţine cele mai bune rezultate, trebuie să consumi şi suplimente alimentare, în felul acesta vei fi perfect protejat(ă) faţă de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi.

Turbo Dieta® este o metodă personalizată. Face cunoştinţă cu Programele noastre şi alege cel mai potrivit pentru Tine.