0036 1 451 0294
Română
Română English Deutsch Polski Slovensky

Dacă ai diabet zaharat...

Dorești să ții o dietă, dar te îngrijorează boala te? Așteaptă, iată soluția! Diabetologul Dr. Fövényi József îți spune cum poți integra Turbo Dieta® în viața ta.

Scăderea greutăţii corporale reprezintă una dintre problemele cele mai importante la bolnavii cu diabet zaharat, în primul rând în cazul diabetului zaharat de tip II. Integrarea prafurilor shake de proteine şi, printre altele, a produselor Turbo Dieta® în cura de slăbire îți poate oferi un ajutor valoros în această privinţă.

Ţinând cont de diversitatea tratamentelor diabetului şi de riscul hipoglicemiei care apare aproape întotdeauna ca reacţie adversă la tratamentul medicamentos, utilizarea acestor produse impune o prudenţă deosebită şi consultarea medicului specialist curant şi a dieteticianul.

În general, se recomandă  luarea în considerare următoarele aspecte.

În timpul tratamentului cu tablete antidiabetice:

 • Se recomandă înlocuirea a maximum două mese pe zi, eventual a unei singure mese cu praful shake Turbo Dieta®
 • Deoarece majoritatea pacienţilor cu diabet zaharat reuşesc să obţină o scădere în greutate cu o dietă de 1200 de calorii pe zi, momentul ideal al zilei pentru cele două porţii de shake este la micul dejun şi la cină
 • În acest caz, pe lângă cele două shakeuri, se recomandă consumarea prânzului şi a două gustări (de dimineaţă şi de după masă) de cca. 600-650 calorii în total, cu un conţinut total de cca. 90-100 g de carbohidraţi
 • Dacă la începutul perioadei în care se consumă shake-ul, nivelul glucozei în sânge se ridică (7-10 mmol/l), nu se impune modificarea tratamentului cu tablete
 • Dacă la început sau mai târziu, în momentul în care începe procesul de slăbire, nivelul glucozei în sânge variază în jurul valorii normale, doza de tablete antidiabetice trebuie redusă pentru a evita episoadele de hipoglicemie. Încă o dată atragem atenția asupra faptului că fără consultarea medicului specialist nu începe dieta.
 • Trebuie ținut cont de faptul că scăderea greutăţii nu trebuie să depăşească 1,5-2,0 kg pe lună pentru a permite menţinerea pe termen lung a greutăţii reduse
 • Dacă doreşti să înlocuiești doar o singură masă pe zi cu praful shake, aceasta trebuie să fie cina pentru a permite o scădere mai lentă, dar mai sigură a greutăţii. (În acest caz, desigur, cantitatea de calorii care poate fi consumată în cadrul dietei normale poate fi crescută cu 250-300 kcal, cu un conţinut de 45-50 g de carbohidraţi.)

Dacă tratamentul cu tablete antidiabetice se suplimentează cu NPH sau un analog de insulină cu durată lungă de acţiune, luat seara, înainte de culcare, prafurile shake pot fi utilizate la fel ca şi în cazul tratamentului cu tablete.


În cazul unui tratament exclusiv cu insulină:

 • Și în acest caz poate fi utilizat praful shake Turbo Dieta®, dar numai în cazul unei terapii intensive cu insulină, adică atunci când pacientului i se administrează un analog de insulină cu acţiune rapidă sau ultrarapidă la fiecare masă principală.
 • În acest caz, se recomandă ca praful shake Turbo Dieta® să fie utilizat doar o dată pe zi, în locul cinei.
 • Doza de insulină administrată înainte de cină poate fi redusă cu cel puţin 50%
 • În acelaşi timp, se impune reducerea valorii energetice şi a conţinutului de carbohidraţi ale celorlalte două mese, cu cca. 20%. În paralel, trebuie redusă şi doza de insulină administrată înainte de mese cu 1-2 NE deoarece numai în acest fel se poate atinge o scădere lunară de 1-1,5 kg a greutăţii.
 • În orice caz, trebuie ţinut în vedere că în cursul unei cure de slăbire efectuate cu prafuri shake, nivelul glicemiei trebuie măsurat mai des, de mai multe ori după consumarea shakeului pentru că doar în acest mod poate fi titrată doza necesară de insulină şi evitată hipoglicemia la 2-3 ore după mese

În cazul unui tratament cu insulină mixtă, administrată de două sau trei ori pe zi, prafurile shake de proteine nu pot fi administrate în același timp cu administrarea insulinei mixte.

Scrie-ne dacă eşti indecis/ă sau dacă ai întrebări.»
Ai dori să începi dieta chiar acum? Cumpără produsele de care ai nevoie »