0036 1 451 0294
Română
Română English Deutsch Polski Slovensky

Întrebări frecvente

În continuare am adunat cele mai frecvente întrebări care se ivesc în timpul curei de slăbire. Dacă mai ai întrebări, nu ezită, scrie-ne!

Mergeți direct la subsolul paginii, dacă sunteți interesate/ți expres de programul intensiv de 14 zile sau doriți să aflați mai multe de anumite probleme de sănătate!

Informații generale
 • nu se recomandă amestecarea Shake-ului cu suc de fructe sau iaurt
 • praful Shake se amestecă doar cu lichide reci sau călduți.
 • pentru măsurarea porției se utilizează lingura dozatoare din cutie iar o lingură dozatoare trasă conţine 8,75 g de praf Shake
 • pentru preparare poți folosi Shaker-ul Turbo Dieta® sau blenderul
 • Dacă vei consuma o cantitate mai mică de shake decât cea determinată, atunci nu vei pierde mai mult din greutate. Organismul, sau mai exact metabolismul are nevoie de o anumită cantitate de nutrienţi – cantitatea zilnică de praf shake se determină în funcţie de această nevoie, de aceea, dacă vei consuma mai puţin shake, organismul tău „va da alarma”, va opri procesul de slăbire şi va începe să depoziteze ţesut adipos.
 • Dacă te-ai obișnuit să bei cafea și în timpul dietei poți consuma, dar ai grijă să bei câte 1-2 pahare de apă minerală după fiecare ceaşcă de cafea, pentru că aceasta are efect diuretic. Pe cât este posibil se recomandă reducerea consumului de cafea.
 • Dacă fumezi, pe cât este posibil se recomandă renunțarea fumatului. Pentru eliminarea toxinelor se recomandă consumarea a 2x2 kapsulei Turbo Dieta® Antioxidant.
 • în timpul dietei evită consumul gumei de amestecat, deoarece duce la apariția senzației de foame.
 • Praful Shake Turbo Dieta® nu are reacții adverse. În primele zile ale dietei – datorită detoxifierii intestinale – poate apărea durere de cap, dar acest simptom este tranzitoriu. Capsula Turbo dieta® Antioxidant te ajută.
 • Datorită detoxifierii intestinale poate apărea un simț puternic de sete, care trece după un timp. Este foarte important consumarea cantității recomandate al lichidelor sau dacă este necesar consumă de mai multe ori câte 2-3 înghițituri.
 • Dacă în prezent ţii dietă sau ții post cu lichide, ține o pauză între cele două tipuri de diete, lasă organismul să se odihnească timp de câteva săptămână ca să-și găseacă ”echilibrul” și să fie pregătit pentru consumarea shakeurilor de tip Turbo Dieta®
 • Shake-ul Turbo Dieta® nu împiedică absorbția medicamentelor. Dacă problema Ta de sănătate este datorită excesului de greutate, mai întâi consultă cu medicul în legătură cu intenţia Ta de a ţine cură de slăbire
 • Dieta Turbo Dieta® este o alegere adecvată în orice vârstă. Pentru adoleșcenții de 14-18 ani este recomandat înlocuirea doar unei mese iar cei care sunt mai învârstă pot înlocui 1-2 mese.
 • O cutie conține 15 porții (35 g/porție) de praf de Shake. Depinde de programul ales, până când ajunge praful shake.
Shake-ul poate fi consumat doar proaspăt preparat sau pot să prepar doza mea zilnică în prealabil?

Cel mai bine e să consumi Shake-ul proaspăt preparat, dar dacă-l păstrezi în condiţii adecvate poţi  prepari şi în prealabil. În acest caz, Shake-ul se îngroaşă în 1-2 ore, dar poate fi consumat, prin diluarea cu puţină apă sau lapte. După un anumit timp, enzimele din shake (papaină, bromelină) se dizolvă în lichid, de aceea gustul Shake-ului se poate strica oarecum, fără ca acest lucru să afecteze eficienţa sa şi fără să aibă efecte dăunătoare sănătăţii.

Ce să fac dacă nu am scaun de mai multe zile la rând?

Dacă nu ai avut scaun de mai multe zile, verifică modul în care îți pregătești shake-ul și dacă respecți aportul zilnic corect de nutrienți (vezi dozele corecte detaliate la fiecare program). Trebuie să mai ai mare grijă și la consumul unei cantități adecvate de lichide și de zeamă de supă de legume. Dacă situația rămâne neschimbată în ciuda eforturilor tale, cere sfatul expertului nostru aici! Ca ultimă soluție stimulează o singură dată o diaree consumând apă cu sare amară și sulfat de sodiu. SE INTERZICE practicarea periodică a curelor de detoxifiere!

Se poate întâmpla să simt foame în timpul curei?

Dacă ai calculat corect doza zilnică şi ai consumat-o în totalitate, nu îți va fi foame. Dacă ai senzație de foame, verifică calculele pentru că nu este normal să îți fie foame în timpul curei Turbo Dieta®. În acest caz cere ajutorul experțiilor noștrii!

Ce să fac, dacă mi-e foame chiar după ce consum doza mea zilnică?

Convinge-te că nu e vorba doar de o foame psihologică. Dacă ești sigură că aportul caloric e scăzut (pentru că te simți slăbită, fără vlagă), cere sfatul expertului nostru aici! Dacă e vorba mai mult de o foame psihologică, îți recomandăm o cană de supă de legume sau o gură de aer, fiindcă poate deseori te gândești cât de bine ar fi să mănânci ceva, însă, cu o plimbare poți ușor să-ți limpezești mintea.

Mănânc de mai multe ori pe zi – cum să împart doza zilnică?

Poți împarte doza zilnică, la mai multe mese (ex. 5), dar cel mai important lucru este, să consumi întreaga cantitate.

De obicei, mănânc de două ori pe zi (de exemplu: nu iau niciodată micul dejun). Ce trebuie să fac în acest caz?

La această dietă pentru o scădere sănătoasă a greutății corporale trebuie să urmezi un sistem bine definit și trebuie să fii atentă la dozarea prafului Shake Turbo Dieta®. Vei avea mese regulate, vei consuma și micul dejun – Shake-ul se constituie un aliment datorită compoziției sale – în felul acesta nu vei avea senzație de foame. În felul acesta metabolismul va avea un ritm oprimal, vei vedea că merită investiția.

Ce să fac dacă nu începe slăbirea?

Dacă vei respecta condiţiile dietei, vei simţi efectul după doar câteva zile (în kg sau în cm). Organismul unora prezintă nevoi speciale din cauza modului de viaţă sau a compoziţiei corporale, de aceea trebuie urmată o dietă personalizată. Dacă ai asemenea probleme, sună Centrului Turbo Dieta® la nr. de telefon 06-1-451-0294

Pot alterna gusturile zilnic sau chiar la fiecare masă?

Sigur, poți să alegi un alt gust la fiecare masă și poți, astfel, să ții un regim diversificat. Mai mult, poți chiar să amesteci diversele gusturi. Spre exemplu prafurile shake proteine Turbo Dieta® ciocolată și fistic pot servi drept punct de plecare pentru creațiile tale cu gusturi combinate unice. Aici îți dăm și alte ponturi!

 

Pot să beau orice fel de băuturi răcoritoare?

Nu. Îți recomandăm să bei doar apă minerală, zeamă de legume,  ceai de fructe şi ceai verde în timpul curei – acestea ajută procesul de detoxifiere a organismului. Nu se recomandă consumarea răcoritoarelor carbogazoase, a sucurilor de fructe sau de legume îndulcite cu zahăr sau a apelor minerale aromatizate. Acestea conțin foarte multe calorii.

Pot să aromatizez apa?

Poți aromatiza apa, dacă prin aceasta nu creşte aportul de calorii. În cazul acestui program de slăbire nu se recomandă consumarea zahărului.

Este într-adevăr interzis consumul de alcool în timpul dietei?

Nu se recomandă consumul de alcool datorită, conţinutului ridicat de energie şi produce foame. Dar, de exemplu, poţi consuma un pahar de vin sec, dacă contextul social o impune.

De ce nu este permis consumul de ceaiuri detoxifiante sau diuretice, precum şi a altor produse diuretice în timpul dietei?

Produsele detoxifiante şi cele diuretice previn absorbţia corespunzătoare a proteinelor şi, prin urmare, organismul poate folosi o cantitate mai mică de nutrienţi decât cea necesară.

Cum să prepar supa de legume?

Supa de legume ajută la menținerea echilibrului acido-bazic al organismului tău. Supa de legume te mai ajută să-ți respecți regimul: gustul legumelor completează excelent gustul dulceag al shake-ului de proteine.

Cu ce pot înlocui zeama de legume?

Cea mai bună soluţie pentru suplimentarea dietei este zeama de legume fierte, dar dacă nu ai posibilitatea să o prepari poţi să bei şi zeamă de legume obţinută prin presare sau zeamă biologică de legume, cu o diluție de 2 dl zeama supei de legume + 1 dl de apă, deoarece trebuie luat în considerare și conținurul de fructosă. În acest caz ai grijă ca acestea să nu conţină zahăr adăugat artificial. Nu îți recomandăm zeama supei de roșii deoarece produce acid.
Poţi înlocui zeama supei de legume cu tablete Turbo Dieta® - Herbal Harmony din substanţe de bază de origine vegetală, dezvoltate în mod expres în acest scop.

Dacă faci sport sau acum începi?

Dacă sportul face parte din viața Ta de zi cu zi, poți ține antrenamentele Tale de o intensitate normală sau poți alege antrenamente de o intensitate mai redusă (ex. mersul pe jos, folosirea bicicletei sau înnot) dacă acum ai început sportul. Ajunge organismului Tău să se acomodeze de un singur lucru. Ai timp după dietă să-ți crești sarcina.

 
ÎNTREBĂRI LEGATE DE PROGRAMUL DE 14 ZILE

 

Pot să consum alimente solide?

Nu poți consuma alimente solide în timpul Programului Intensiv. Nu recomandăm consumarea nici măcar unui iaurt sau unei măr, deoarece împiedică reprogramarea metabolismului. Se poate consuma doar Shake-ul preparat din praful Turbo Dieta® și zeama supei de legume. Nu trebuie ții de foame, deoarece proteinele speciali care se află în Shake-ul Turbo Dieta® te face sătulă.

De ce este important să beau zeamă de legume?

Zeama de legume contribuie la menţinerea echilibrului acid-bază al organismului. În plus, ajută şi la cura de slăbire: gustul zemii completează excelent gustul dulce al Shake-urilor.

Pot să prelungesc programul Turbo Dieta® de 14 zile?

Poți urma acest program doar 14 zile. Dacă dorești să slăbești mai mult, urmeză programul Turbo Dieta® de 30 de zile.

În ce constă detoxifierea şi cât timp durează?

Detoxifierea elimină acele materii fecale depuse în intestine care încetinesc absorbţia nutrienţilor (proteine). Durata detoxifierii variază în funcţie de individ, dar în general ţine o jumătate de zi. Dacă ai probleme rectale, bea ceaiuri de purificare cu care puteţi înlocui apa medicinală Hunyadi sau kieseritul. În cursul curei Turbo Dieta® este strict interzisă efectuarea oricărei detoxifieri!

Ce să fac dacă după prima fază de detoxifiere din prima zi activitatea intestinală nu revine la ritmul normal?

În acest caz nu folosi lapte la prepararea shakeului, ci apă, pentru a încetini activitatea intestinală accelerată şi a permite absorbţia proteinelor. Această dietă permite reducerea greutăţii nu printr-o acţiune purgativă, ci prin arderea depozitelor adipoase de către organism.

Cum pot continua programul Turbo Dieta® intensiv de 14 zile dacă l-am întrerupt?

Dacă ai întrerup dieta doar o singură dată (ex. o întâlnire cu prietenii), atunci este recomandat să începi ziua următoare cu detoxificare intestinală, apoi poți continua totul după sistemul obișnuit. Dacă întrerupi dieta de mai multe ori, atunci îți recomandăm programul Turbo Dieta® de 30 de zile ( poți continua din etapa 2), deoarece programul intensiv nu este ideală pentru tine.

 

ÎNTREBĂRI LEGATE DE STAREA DE SĂNĂTATE


Am hipertensiune arterială: Deseori cauza hipertensiunii arteriale este surplusul de greutate. Această cură de slăbire duce la scăderea greutăţii corporale şi este o metodă excelentă de reducere a depozitelor adipoase, astfel hipertensiunea arterială nu reprezintă o problemă. Totodată, consultă medicul Tău, dacă folosești medicamente.

Sunt diabetic: În cazul acesta am pregătit un program special. Înaintea începerii dietei consultă cu medicul diabetolog. Citește opinia lui dr. Fövenyi József medic diabetolog.

Dacă suferi reflux gastric: experienţele noastre arată că persoanele care suferă de reflux gastric au avut succes cu Turbo Dieta®, ba chiar mai mult, aceştia au raportat ameliorarea simptomelor. Dacă în cazul Tău se recomandă evitarea consumul de lapte, poți prepara shakeul cu apă. Dacă suferi de reflux gastroesofagian: în acest caz fă-ți porția cu 5 linguri dozatoare de praf shake.

Dacă ai probleme tiroidiene, consultă neapărat cu medicul curant înainte de a începe cura Turbo Dieta®. În cazul unei reduceri a funcţiei glandei tiroide dieta aceasta pe bază de proteine este teoretic eficientă, dar vă recomandăm să stimulaţi funcţia tiroidă prin creşterea aportului de iod. (Pentru a produce hormonul tiroidian (tiroxina), organismul are nevoie de iod pentru suplimentarea căruia vă recomandăm să folosiţi Iodaqua pe lângă cura Turbo Dieta®.)

În cazul unei intensificări a funcţiei glandei tiroide nu recomandăm utilizarea curei Turbo Dieta®.

Dacă ai sensibilitate la lactoză sau gluten alege praful shake Turbo Dieta natur, fără lactoză sau gluten. Băutura ta poate fi asezonată cu diverse condimente sau ierburi aromate ca să eviți monotonitatea gusturilor. Dacă ai o problemă doar cu glutenul, poți alege și gustul de ciocolată.
Poți încerca, dacă vrei și celelalte prafuri pe propria ta răspundere și în funcție de nivelul individual de toleranță. Clienții noștri mai vechi spun că rareori apar probleme din cauza lactozei. Dacă ai sensibilitate la lactoză pregătește-ți băutura numai cu apă și adaugă 5 linguri dozatoare de praf shake la o porție.

Mamele care alăptează de cel puţin două ori pe zi mai bine să aştepte cu începerea oricărei diete.Dacă alăptezi doar odată pe zi, îți recomandăm alimentația etapa 3 a programului Turbo Dieta® de 30 de zile. Poți începe scăderea lentă a greutății corporale cu acest program – luând în considerare nevoile organismului Tău și organismul copilului Tău.

Recomandăm respectarea programul Turbo Dieta® de 30 de zile pentru mamele care nu mai alăptează, dar încă nu a trecut un an după naștere. Nu recomandăm Programul Intensiv doarece organismul are nevoie timp de restabilire.