Consiliere: 00 40 31 224 9954
Română
Română English Deutsch Polski Slovensky

Studiile clinice confirmă eficienţa metodei Turbo dieta®

Eficienţa metodei Turbo dieta® a fost evaluată în condiţii clinice: rezultatele vorbesc de la sine. Următorul articol conţine o scurtă prezentare a studiului.

Începând cu anii ‘80 se observă o creştere permanentă a numărului persoanelor obeze. Această boală a devenit deja atât de răspândită încât este considerată o adevărată epidemie în ţările mai dezvoltate, având o serie de consecinţe sociale şi individuale şi ducând la creşterea incidenţei bolilor cardiovasculare şi tumorale. Datele statistice arată că în Ungaria există aceeaşi tendinţă: mai mult de jumătate din populaţia de peste 15 ani are o greutate corporală ce depăşeşte limita optimă şi fiecare al cincilea adult suferă de obezitate.


Unitatea de măsură a obezităţii

Unul dintre cei mai importanţi parametri în evaluarea obezităţii sau supraponderalităţii este IMC (Indicele de Masă Corporală). Acest indice se calculează astfel: împărţim greutatea corporală exprimată în kg cu pătratul înălţimii exprimate în metri. Unitatea de măsură este: kg/m2.

Vorbim despre supraponderalitate dacă această valoare este între 25-30 kg/m2, respectiv despre obezitate la valori de peste 30 kg/m2.

Alţi parametri foarte importanţi sunt circumferinţa taliei şi raportul talie/şold. Dacă circumferinţa taliei depăşeşte 94 cm în cazul bărbaţilor, respectiv 84 cm la femei, precum şi dacă raportul talie/şold depăşeşte 0,95 la bărbaţi, respectiv 0,8 în cazul femeilor, se va ţine cont de un risc crescut al bolilor cardiovasculare.

Obezitatea este rezultatul coexistenţei unei serii de factori negativi, fiind numită şi o „boală multifactorială”. Deşi persoanele afectate preferă să o folosească ca scuză, aşa-numita „obezitate secundară”, cauzată de boli care produc o modificare hormonală concretă, este de fapt foarte rară.


Obezitatea afectează aproape toate sistemele de organe

Sunt frecvente modificările care afectează sistemul cardiovascular, gastro-intestinal, respirator, locomotor şi cel nervos central. De asemenea, creşte riscul bolilor maligne şi a celor metabolice.

Indiferent de cauză, nutriţia (în special, dietele bogate în proteine şi cu un conţinut redus de carbohidraţi), mişcarea şi terapia comportamentală joacă un rol foarte important în tratarea obezităţii. În cazuri speciale poate fi nevoie şi de tratament medicamentos sau de intervenţii chirurgicale. Deşi acestea din urmă nu sunt întotdeauna posibile, iar rezultatele pe termen lung nu sunt prea convingătoare, multe dintre produsele noi sunt retrase de pe piaţă aproape imediat din cauza unor reacţii adverse care frecvent pot pune în pericol viaţa persoanelor care le utilizează.

Este bine de ştiut că o scădere a greutăţii de 10% poate avea efecte benefice serioase din punctul de vedere al metabolismului şi al factorilor de risc.


Studiul

În acest studiu am administrat Turbo dieta® - Praf shake cu enzime, distribuită de Idealbody Kft timp de 2 săptămâni, înlocuind 3 mese pe zi. Pe durata studiului, participanţii au consumat exclusiv shakeuri preparate din praf shake cu diferite arome, dizolvat în 300 ml de lapte degresat (1,5%), suplimentat cu un consum ridicat de lichide (min. 3 l), zeamă de legume sau tablete Herbal Harmony sau Antioxidant.

Dozarea s-a făcut în conformitate cu cele cuprinse în prospectul produsului (Rezumatul Caracteristicilor Produsului), ajustată în funcţie de înălţime.

Studiul a fost efectuat cu participarea a 32 de persoane cu vârsta cuprinsă între 28 şi 67 de ani, dintre care: 26 de femei, 6 bărbaţi; vârsta medie: 42 de ani.

Greutatea iniţială a fost între 63,5 şi 130,6 kg.

Scăderea medie în greutate obţinută în urma dietei: în jur de 4 kg; scăderea maximă: 7,2 kg (Figura 4). Figura 1 ilustrează distribuţia scăderii greutăţii, în timp ce Figura 2 arată aceeaşi distribuţie ca procent al valorii iniţiale. Figura 3 ilustrează distribuţia scăderii medii în funcţie de masa corporală.

2 participanţi au renunţat la program, de aceea datele lor nu au fost prelucrate.

Sumarizând, programul efectuat cu Turbo dieta® - Praf shake de proteine de 2 săptămâni a declanşat slăbirea şi i-a ajutat pe participanţi să aibă sentimentul de succes. Prin urmare, a permis introducerea variantei simplificate a curei şi începerea programului dietetic pe termen lung.

Dr. József Hantos
Conducător de proiec